Nyhetsflöde

Nyhetsflöde

The middy

DamSkapad av Sarah tis, februari 22, 2011 09:05:59


Här kommer en efterlängtat inlägg om lite olika klippningar som passar sig när man gillar att lägga håret. En vanlig missuppfattning om dessa diagram är att det klipps i sektioner som inte klipps ihop, men så är det alltså inte. Det är ett förslag från deras sida för att göra klippningen enklare för frisören. Den vanligaste korrigeringen som jag brukar göra är att göra snäppet längre överhår än vad diagrammet visar. Det gör att man kan rulla pincurls i nacken och ändå få med allt hår från kronan av huvudet. Ett annat förslag är också att göra luggen lite sned åt något håll om man alltid har benan på samma ställe. Märk väl att detta är endast förslag, det går att göra vilka längder och varianter som helst för att passa just dig.

The baby
är den korta varianten av the middy och skillnaden är att nacken inte är lika lång, alltså inte lika rundat baktill. Hela håret är i princip 10 cm långt, förutom längst fram mot ansiktet där det är 7,5 cm. Denna klippning var väldigt vanlig för kvinnor inom det militära under krigstiden.

The middy är den medellånga varianten där bakhåret har en lite mer rundad form än the baby och blir därmed längre. En väldigt bra längd om man gillar att variera sig mellan uppsatt och utsläppt hår. Denna frisyr klippte många damer som inte ville klippa sig kort, men ändå ville ha bra stöd för lockarna.

The femme fatal är den långa varianten där bakhåret får en väldigt tydlig U form. Kan klippas hur lång man vill, det är formen som skapar vintage känslan. Precis som med the middy är ett lite längre över hår och lugg en bra ide för den som vill ha en mer lättskött variant.

  • Kommentarer(6)//blogg.retroella.se/#post34