Nyhetsflöde

Nyhetsflöde

Bry dig om dina bryn

DamSkapad av Sarah tis, mars 15, 2011 08:53:06

För många är detta ett jobbigt och lite klurigt kapitel. Vilken form ska man ha? Hur mycket ska man ta bort? Är man inne på vintage så är detta en detalj som kan göra väldigt mycket. Här kommer lite tips från de olika årtiondena!

På 30-talet var ögonbrynen långa smala och väldigt rundade. Vissa hade samma tjocklek hela vägen, andra lite tjockare längst in mot näsan. Kräver mycket underhåll om man inte har ganska smala från början. Vill man ha denna stil för en kväll kan man sminka över sina egna bryn och sedan måla dit långa smala men en penna.

På 40-talet blev dom lite tjockare och naturligare, men dock ändå plockade i en snygg form. Längd varierade lite, men anings kortare än på 30-talet. Dessa är inte svåra att underhålla, när man väl fått till formen är det bara att plocka lite strån då och då för att vidhålla den.

På femtiotalet var vingformade bryn väldigt populärt och vinkeln fick gärna synas ganska tydligt. För det mesta ganska fylliga bryn, men alltid fylligast längst in och sedan avsmalnande mot yttre ögonvrån.

Alla dessa stilar kan såklart blandas och anpassas efter ansiktsform och ögonens form och placering. Med en penna kan man även lätt byta stil från dag till dag mellan 40 och 50-tal, så länge man man har en bra grundform i de egna brynen.

Vill du ha hjälp med detta? Jag plockar och färgar bryn och visar hur du sedan kan underhålla dem själv. Känner ni förresten den där speciella känslan ute nu? Det är vår i luften!

Bilderna har jag lånat från Casey Brown Design's


Här kommer även en lite close up på snygga bryn!

  • Kommentarer(0)//blogg.retroella.se/#post41